Betaalmethoden en toeslagen toegelicht

U kunt kiezen uit verschillende betaalmethodes voor uw vluchtboeking, afhankelijk van het tijdstip van de boeking. Maar welke methode u ook kiest, u kunt er zeker van zijn dat uw betaling altijd veilig verloopt.

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe de prijs van uw ticket is opgebouwd? Veel passagiers de weg naar de werkelijke kosten van een ticket en preciese bedragen van de toeslagen onduidelijk. Met dit in gedachten, maakt Air France haar prijsstructuur transparanter. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende kosten, supplementen en toeslagen.

Betaalmogelijkheden

Betalen met een kredietkaart

U kunt betalen met een kredietkaart bij het boeken van een ticket op airfrance.be. Wij accepteren MasterCard, Visa, American Express, Diners Club en de UATP kaart. Nadat u uw vlucht heeft gekozen, kiest U 'Creditcard' onder de betaalmogelijkheden. Selecteer vervolgens de organisatie die de creditcard verstrekt. Vul alle benodigde gegevens in en bevestig uw boeking. Zodra uw betaling is goedgekeurd, ontvangt u een e-ticket per e-mail.

Veiligheid

Uw betalingsgegevens worden gecodeerd en verstuurd via een beveiligde verbinding. U kunt de beveiligingsdetails door op je rechter muisknop te klikken op de betaalpagina en dan kiezen voor 'Eigenschappen'. Er wordt een venster geopend met alle verbindingsdata. Het 'Connection' veld laat zien dat een SSL-verbinding wordt gebruikt. Uw credit card informatie, waaronder het aantal en de vervaldatum, worden niet opgeslagen.

Verified by Visa and MasterCard Secure Code

Sommige banken bieden de houders van Visa of MasterCard een extra beveiligingsmaatregel in de vorm van een PIN-code of wachtwoord. Dit vertelt zowel de bank als ons dat u de rechtmatige eigenaar of gebruiker van de kaart bent. Als uw kaart in aanmerking komt voor de 'Verified by Visa' of 'MasterCard Secure Code' beveiliging, wordt u gevraagd uw PIN-code of wachtwoord in te voeren. De betaling wordt alleen geaccepteerd indien de juiste code of wachtwoord is ingevoerd.

Als uw bank deze extra beveiliging aanbiedt maar uw kaart nog geen deel uitmaakt van dit programma, kan uw bank deze service tijdens het betaalproces aanbieden en kunt u zich, indien gewenst, abonneren op deze beveiligingsoptie. Dit heet 'Activering tijdens het winkelen' en we hebben geen invloed op dit proces. Deelname aan Verified by Visa of MasterCard Secure Code vindt plaats via een directe link naar uw bank. Air France heeft geen toegang of controle over deze informatie. Zodra u zich heeft aangemeld voor deze service, kunt u uw reservering af te ronden. Voor meer informatie over het Verified by Visa of MasterCard Secure Code, raden wij aan contact op te nemen met uw bank.

Credit card toeslag ter compensatie van de stijgende kosten

Meer en meer vliegtuigreizigers betalen met een creditcard voor hun tickets. Dit toenemende gebruik heeft geleid tot stijgende kosten voor Air France. Om deze kosten te compenseren, zijn wij genoodzaakt om een toeslag van € 7,5 per persoon te vragen (met uitzondering van baby's) voor de tickets geboekt en betaald met een creditcard.

Natuurlijk kunt u andere - gratis – betaalmethoden gebruiken, zoals debit card of de betalingsoptie " betaal online met uw bank - Internetbankieren ”, met een eenmalige machtiging of betaling per overschrijving. De toeslag geldt voor alle creditcards.

Debetkaart

U kunt betalen voor uw reservering op airfrance.be met behulp van een debit card. De deelnemende debetkaart in België is Visa Debit en Maestro/Bancontact. Er worden geen kosten aangerekend op betalingen met een debetkaart. Voor vragen over het online gebruik van uw Visa Electron (3D Secure)-kaart, raden wij aan contact op te nemen met uw bank.

Zodra uw betaling per debit card is goedgekeurd, ontvangt u uw e-ticket per e-mail.

Online Bankieren

Online bankieren, ook wel bekend als 'Real Time Online Banking' (RTOB), stelt u in staat om online veilig en gemakkelijk te winkelen. Betaling door RTOB is gratis op airfrance.be.

Nadat u uw vlucht heeft gekozen, kiest u de betaalmethode "online banking" en wordt u doorgestuurd naar uw online bank om de betaling te valideren. Direct E-banking is een vorm van real-time online bankieren. Geef alle benodigde informatie. Zodra de betaling is bevestigd, wordt het bedrag van uw rekening afgeschreven. Zodra de bank ons geïnformeerd heeft dat betaling heeft plaatsgevonden, zullen wij uw e-ticket sturen u per e-mail. Met online bankieren, betaalt u via onze Nederlandse partner KLM.

Toeslagen

Hierbij vindt u een overzicht van al onze kosten

Reserveringskosten

Voor het boeken van een Air France ticket worden reserveringskosten in rekening gebracht, waarvan het bedrag hangt af van het moment van de reservering. De goedkoopste optie is om te reserveren via airfrance.be, aangezien er geen reserveringskosten worden aangerekend. Het boeken van uw vlucht via de telefoon kost € 15 per ticket. Tickets geboekt in een Air France agentschap in België zijn onderworpen aan € 25 per ticket. Kortom, het loont om airfrance.be gebruiken om uw vlucht te boeken!

Brandstoftoeslag

De prijs van kerosine is momenteel hoog en aan grote schommelingen onderhevig. Deze situatie verplicht Air France een brandstoftoeslag te heffen op alle vliegtickets. De toeslag wordt berekend per vlucht, dus het wordt geheven op zowel de heen-als op terugreis en eventuele tussenliggende vluchten.

Veiligheidstoeslag

De veiligheidstoeslag bedraagt € 8 per gevlogen segment (station Brussel-Zuid naar Parijs-Charles de Gaulle & vv) en wordt geheven voor verzekerings-en veiligheidsmaatregelen.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over toeslagen en belastingen? Bel Air France Reserveringen op
+32 (0)2 620 01 84 of vraag uw reisagent.
terug naar boven