Boek een vlucht

HOE KAN U UW AANKOPEN OP DE WEBSITE VAN AIR FRANCE BETALEN?

U kunt uw online aankopen op verschillende manieren betalen.
De beschikbare betaalmiddelen kunnen verschillen naargelang de resterende tijd vóór de vlucht en naargelang de transactie op de website of via de app wordt uitgevoerd.

Beveiligde betaling en privacybescherming

Bij uw betalingen op onze website, worden uw betaalgegevens versleuteld en verstuurd via een beveiligde verbinding. De versleuteling van de informatie die online wordt verstuurd, gebeurt op basis van de gebruikte webbrowser in overeenstemming met de hoogste norm (TLS 1.2).

Betaalmiddelen

Betaalkaarten

Wij aanvaarden de volgende kaarten: American Express, AIR FRANCE KLM - AMERICAN EXPRESS, Diners Club, Maestro, Mastercard, Visa, Visa Electron en UATP/AirPlus.

Opgelet, er zullen bankkosten van 1,90% worden toegepast voor betalingen met een kredietkaart. Het bedrag mag niet hoger zijn dan € 20. Er zullen geen kosten worden aangerekend voor betalingen met debitkaarten. Het controlemiddel 3D Secure kan worden toegepast voor betalingen die werden gedaan met de volgende kaarten: Visa, Mastercard of Maestro.

PayPal

Met de E-wallet PayPal kunt u uw aankopen online betalen. Om dit betaalmiddel te kunnen gebruiken, moet u een PayPal-rekening hebben.

Betalingsinstructies
Selecteer PayPal als betaalmiddel bij het betalen van uw reservering. U wordt vervolgens naar de website van PayPal geleid. Hier wordt u gevraagd u te identificeren met uw e-mailadres en uw wachtwoord.
Na de bevestiging van uw betaling, wordt het bedrag van uw rekening afgeschreven. Zodra uw bank heeft bevestigd dat de betaling is voldaan, sturen wij uw e-ticket per e-mail naar u toe. Dit gebeurt meestal binnen 1 uur.

Bank online

Met de bank online, ook wel "Bank online in real-time" genoemd, kunt u in alle veiligheid uw online aankopen betalen. Wij accepteren betaling via de bank online voor Sofort. Deze betaalmethode kan op onze website gebruikt worden tot 48 uur voor het vertrek van uw vlucht.
De betaling via de bank online vindt plaats via onze partner Global Connect.

Betaalinstructies
Tijdens de betaling van uw reservering, moet u uw bank kiezen en alle gevraagde informatie invullen. Zodra de betaling bevestigd is, wordt het bedrag van uw rekening afgeschreven. Wanneer de bank ons heeft geïnformeerd dat de betaling heeft plaatsgevonden, zullen wij u uw elektronische ticket per e-mail sturen. Voor dit proces is gewoonlijk minder dan een uur nodig.

Bankoverschrijving

U kunt per bankoverschrijving betalen als u minstens 16 dagen voor de vertrekdatum van uw vlucht reserveert.
Uw bank kan overschrijvingskosten berekenen voor deze betaalmethode. Om te weten hoeveel de kosten bedragen, kunt u inlichtingen vragen aan uw bank.
Volgens uw land kan de betaling per overschrijving plaatsvinden via onze partner Global Collect of direct aan ons worden gericht.

Betaalinstructies
Tijdens uw reservering leveren wij u een RIB waarmee u uw overschrijving kunt uitvoeren.
U moet de betaling uiterlijk 3 dagen na uw reservering uitvoeren, zodat wij hem op tijd ontvangen om uw reservering te bevestigen. Hiertoe kunt u:
  • de website van uw bank gebruiken (indien deze de functie online overschrijven biedt),
  • een overschrijvingsformulier invullen bij uw bankkantoor,
  • naar uw bankkantoor gaan om contant te betalen.
Volgens het land vragen wij u in de betalingsinstructies om de betalingsreferentie (code met 12 cijfers) of uw reserveringsnummer en onderwerp van de overschrijving te vermelden. Wij hebben deze informatie nodig om uw betaling aan uw reservering te kunnen koppelen.

Zodra wij de gehele betaling ontvangen hebben, zullen wij u uw elektronische ticket per e-mail sturen.

Voor internationale overschrijvingen betaalt u extra kosten bovenop de ticketprijs. Ook kan de termijn waarbinnen een overschrijving wordt uitgevoerd de uiterste uitgiftedatum van het ticket overschrijden. Informeer bij uw bank naar de kosten en de termijn.

Voucher

U kunt een voucher gebruiken om het hele of een deel van het bedrag van uw vliegticket te betalen.

Betaalinstructies
Voer tijdens het betalen het nummer van uw voucher in,, in het daarvoor bestemde veld. U kunt max. 2 vouchers vouchers per passagier en 3 vouchers per boekingsdossier gebruiken Bevestig vervolgens elke voucher door op "Toevoegen" te klikken. Als de waarde van uw voucher hoger is dan de prijs van het vliegticket, dan wordt een nieuwe voucher uitgegeven ter waarde van het resterende bedrag..

Let op:
  • Een voucher staat op naam. Deze moet overeenkomen met de naam in het boekingsdossier.
  • Iedere passagier kan max. 2 vouchers gebruiken voor een boeking, en max. 3 vouchers voor eenzelfde boekingsdossier.
  • Vouchers kunnen worden gebruikt om opties te betalen, na aankoop van een ticket in de rubriek Uw reserveringen.
  • U kunt een door KLM uitgegeven voucher gebruiken.
  • U kunt een voucher gebruiken die in een andere valuta is uitgegeven dan die van uw ticket.

terug naar boven